Förflytta dig till innehållet

Chockad över farlig trafik vid Cygnaeus skola – bussar kör mot rött ljus

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Jag har under flera år skräckslagen följt med trafiken och byggarbetet vid Cygnaeus skola i hörnet av Mariegatan och Auragatan, där de små eleverna försökt hitta sig fram bland specialarrangemangen i trafiken och de stora arbetsfordonen.

När det äntligen började bli färdigt, drog jag en suck av lättnad, tills jag igen en morgon följde min dotter till skolan, och blev kvar och följde med trafiken en stund.

Jag var minst sagt chockad. Jag vet inte exakt hur trafikljusen och trafiken i korsningen är planerad, men resultatet är uselt.  Oberoende från vilket håll bilarna/bussarna kom, körde de sista mot rött ljus.

Det var en regnig och mörk morgon, med massor av små och större skolelever på väg till skolan.

Flera av bussarna som åter börjat köra längs med Aura- och Mariegatan, körde alltså också mot rött.  Dessutom hade de en mycket hård hastighet, då de dundrade fram. 

Upplever själv att det bara är en tidsfråga före en liten elev blir under en bil eller en buss, om trafiken fortsätter så här.

Det känns konstigt, men nödvändigt att säga åt sin egen dotter, att hon aldrig ska gå ut på skyddsvägen fast det är grönt ljus för fotgängare, förrän hon kollat noga åt bägge hållen att det inte kommer en bil mot rött.

Som det nu ser ut är det djungelns och bilisternas egna lagar som gäller, och det är fruktansvärt. Jag har skickat respons åt både Föli och Polisen, om hurudan körkulturen är vid Cygnaeus skola.

Dessutom vädjar jag åt alla bilister och busschaufförer – snälla sakta ner vid skolan och skolor överlag och starta fast hellre fem min tidigare på morgonen. Det blir bara mörkare och dessutom snart halt.

Dessa små skolelever förtjänar en trygg skolväg!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter