Förflytta dig till innehållet

Allvarliga brister i åldersgränskontroller för penningspel – Veikkaus höjer skyddsåldersgränsen

Sofia Westerholm/SPT
spelautomat
Polisstyrelsens utredning bekräftar allvarliga brister i hur väl åldersgränsen för spelautomater övervakas i Finland. Foto: Sofia Westerholm/SPT Polisstyrelsen har under början av 2020 utrett hur väl…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Allvarliga brister i åldersgränskontroller för penningspel – Veikkaus höjer skyddsåldersgränsen

  1. Göran Ek skrev

    Typiskt förmynderi, man för inte t.ex köpa öl om man ser ut att vara för ung och under 30 och nu gäller samma sak för penningspelautomaterna. Höj myndighetsåldern till 30 på samma gång då om man inte tolkas som myndig vid 18.
    Varför inte helt enkelt ta bort automaterna från butiker, kiosker och barer istället och ha spelhallar? Skulle även vara bra sätt att begränsa spelandet bland de äldre.
    Vad har det för betydelse med ålderskontroll och från nästa år identifiering när det finns internetcasino?
    Samtidigt så gör man inget åt mikrotransaktioner i dator-, konsol- och mobilspel där man kan köpa loot boxes, olika skin och annat kosmetiskt som i många fall är direkt rikatde till barn.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter