Förflytta dig till innehållet

Allaktivitetshuset kunde placeras i Nummisbacken eller Rettigs tobaksfabrik

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Allaktivitetshuset. Jag vill kommentera den fina insändare som skolgruppen av SFP i Åbo hade i ÅU 27.4.

Initiativet om ett svenskt allaktivitetshus som kunde inrymma klasserna 1-6, dagis och förskola samt övrig verksamhet har ju även annars behandlats i ÅU flera gånger den senaste tiden. Jag tycker att idén är väldigt bra och skulle hjälpa med de utrymmesproblem som både svenska skolsidan, dagvården och småbarnspedagogiken lidit av nästan så länge som jag minns.

Huset borde placeras nånstans rätt nära centrum för att göra logistiken så enkel som möjligt. Själv tycker jag att Nummisbacken kunde vara ett utmärkt alternativ, där finns till-gägliga tomter. Dit är lätt att komma med både bil, buss och cykel. Omgivningen är också väldigt trivsam och nära till grönområden.

Ett annat lämpligt ställe skulle vara Rettigs tobaksfabrik. Den är en verkligt fin centralt belägen gammal fastighet som redan tidigare varit i skolbruk. Dessutom skulle närheten till Katedralskolan vara en fördel med den placeringen. På 90-talet var Sirkkala skolas ettor/tvåor delvis placerade i samma komplex som Katedralskolan och upplevelserna var enbart positiva.

Jag hoppas att funderingarna kring allaktivitetshuset så småningom fortskrider från idéstadiet till verklighet så att de svenska småbarnen och skolbarnen äntligen får tillräckliga och ändamålsenliga utrymmen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter