Förflytta dig till innehållet

Alkos försäljning i mars ökade jämfört med i fjol – men var mindre än åren 2017 och 2018

ÅU-foto Det statsägda bolaget Alko sålde 7,0 miljoner liter alkoholhaltiga drycker i mars. Försäljningsmängden motsvarade 1,3 miljoner liter ren alkohol. De restriktioner som införts i kampen…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Alkos försäljning i mars ökade jämfört med i fjol – men var mindre än åren 2017 och 2018

  1. Göran Ek skrev

    Skulle vara på tiden att även tillåta Alko och matbutikerna sälja drycker via nätet med hemleverans, särskilt när det uppmanas att gå till butiken mer än nödvändigt i dessa kristider. Med begränsningar och förmynderi så blir problemen bara värre och folk köper mer på en gång.
    Ändra lagen så att åtminstone max. 22% är tillåtet att beställa hem och även höj gränsen till just 22% för vad som får säljas i matbutiken.
    Klarar andra länder av att ha starka drycker i matbutiken så går det även här.
    Tyvärr så är arvet kvar ännu efter förbudstiden där man tror att begränsad tillgång och höga skatter är det rätta sättet att minska konsumtionen, när det är just fri öppen och liberaliserad marknad som är lösningen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter