Förflytta dig till innehållet

Åboborna motionerade 542 varv runt staden — motionskampanj fick gott mottagande

En typ hoppar i en simbassäng
Bland annat simning ingick i Åbos motionskampanj. ÅU-foto

I kampanjen Hela Åbo motionerar räknades uppemot 77 500 motionskilometer, vilket motsvarar cirka 542 varv runt Åbo. I kampanjen deltog 219 privatpersoner och 33 lag i olika serier. Deltagarna laddade upp sina kilometer i webbräknaren totalt 2 221 gånger och 110 deltagarkort återlämnades. Som motionsprestationer räknades alla former av motion, från vardagsmotion till tung idrott.

Kampanjen Hela Åbo motionerar ordnades för fjärde gången. I år var temat den fantastiska känsla som motion ger upphov till och värdet och betydelsen av motion för stadsborna. Målet för kampanjen var att samla in lika många känslor av välbefinnande som det finns invånare i Åbo, det vill säga cirka 193 000, och 400 000 kilometer, det vill säga cirka 2 800 gånger runt Åbo.

– Även om vi i år inte uppnådde målet förmedlade evenemangen i september och Åbobornas motionsuppdateringar i sociala medier en glad stämning. Vi kunde med kampanjen påminna människor om möjligheterna att röra på sig i vardagen och om det välbefinnande som motion ger upphov till. Det ger en bra utgångspunkt att fortsätta röra på sig under resten av året, säger projektchefen Johanna Friman i ett pressmeddelande.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *