Medier: Polisen misstänker att mannen som hittades död efter branden i Rautjärvi också var den som tände eld på kyrkan

Polisen misstänker att personen som tände eld på träkyrkan i Rautjärvi är död, rapporterar bland annat Ilta-Sanomat.

Den misstänkte, en 1945 född man, hittades död samma dag som kyrkan brann, efter en annan brand i ett egnahemshus ungefär 30 kilometer från kyrkan.

Han misstänks för grovt sabotage, men det är inte uteslutet att andra brottsrubriceringar blir aktuella senare under utredningen.

Polisen kommenterar inte dödsorsaken.

Kyrkan totalförstördes

Träkyrkan från 1800-talet totalförstördes i branden som upptäcktes mitt under en gudstjänst på juldagsmorgonen. Ingen skadades i branden.

Polisen har tidigare bekräftat ryktena om att det fanns rep vid kyrkans dörr, vars syfte verkar ha varit att man inte ska slippa ut, och uppgett att man utreder ett eventuellt samband mellan kyrkbranden och egnahemshusbranden.

På tisdagen bekräftade polisen att mannen som hittades död misstänks för att ha anlagt branden i kyrkan.

Polisen fortsätter utreda andra spår

Mannen är för tillfället den huvudmisstänkte, men konkreta bevis finns inte och polisen fortsätter därför också utreda andra spår. Misstankarna mot honom baserar sig främst på att bränderna inträffade kort efter varandra.

Polisen ber fortsättningsvis allmänheten rapportera eventuella observationer av mannen kring tiden för händelserna till vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Polisen har publicerat en bild som visar hur den misstänkte var klädd.

Polisen
En modelldocka iklädd svarta gummistövlar, brun jacka och blåvit mössa.
Publicerad:
Publicerad: