Förflytta dig till innehållet

Ärkebiskop Luoma ber för dem som berörs av kyrkbranden – polisen misstänker brott

Branden i träkyrkan från 1800-talet i Rautjärvi i Södra Karelen har väckt uppmärksamhet under julhelgen. En av dem som uttrycker sitt deltagande är ärkebiskopen i Åbo, Tapio Luoma.

— Jultiden påminner oss om hur viktig hemkyrkan är för många. Nyheten om branden i Rautjärvi kyrka och frågorna som saknar svar hämtar sorg och oro mitt i julen. Mina böner och tankar går till dem som berörs av händelsen, skriver Luoma på sociala medier.

Branden uppstod på juldagsmorgonen då en gudstjänst pågick. Cirka trettio befann sig inne i kyrkan som förstördes i branden.

Polisen ordnade en presskonferens för att informera om händelsen på måndagen. Den sändes live av bland annat Yle.

På presskonferensen bekräftade polisen bland annat att det fanns rep vid kyrkans dörr, vars syfte verkar ha varit att man inte ska slippa ut ur kyrkan.

Ett egnahemshus brann också cirka trettio kilometer från kyrkan samma dag, i det hittade man en död kropp. Polisen misstänker inget brott i det fallet.

Ingen skadades i kyrkbranden. Polisen misstänker att den var anlagd och utreder fallet som grovt sabotage.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter