Maskus prideflaggor revs ner – igen

Pixabay
En flagga i regnbågsfärger.
Prideflaggorna utanför kommunhuset i Masku har rivits ner två gånger den här veckan.
Publicerad:

I Masku hissades prideflaggor för första gången utanför kommunhuset i måndags, samtidigt som man man i Åbo firar pridevecka. Redan samma kväll utsattes flaggorna och flagglinorna för skadegörelse.

På torsdagskvällen hände det igen.

Kommundirektör Miira Raisikila publicerade ett inlägg om händelsen på Facebook på torsdagen där hon talar direkt till gärningspersonen. På den bild Raiskila publicerade är flagglinorna ihoptrasslade på marken intill flaggstängerna.

"För kännedom till dig, som i dag (igen) klockan 19-19.30 stal Masku kommuns prideflaggor och förstörde flaggstängernas linor: vi flaggar även i morgon vid kommunkansliet för jämlikhet, mänskliga rättigheter, tolerans och kärlek med regnbågsflaggor."

Till tidningen Turun Sanomat säger Raiskila att man varit i kontakt med polisen även efter den senaste incidenten. Hittills finns det inga ögonvittnen som skulle ha sett gärningspersonen eller -personerna.

Masku kommun har efter måndagens flaggstöld sett till att det finns extra prideflaggor i lager. I morgon lördag kommer man hissa Finlands flagga för den finska naturens dag, men på söndag flaggar man åter i regnbågens färger.

Publicerad: