Svar till Ingmar Forne – "att tala om att ersätta nuvarande Almahemmet var och är inte ansvarsfullt"

Åbo Underrättelsers logo
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Kimitoön. I och med att jag fått äran att bli nämnd vid namn i min vän och tidigare skolkamrat, Ingmar Fornes insändare av den 7 februari, ber jag att få framföra en kommentar.

Jag tycker fortsättningsvis att min kommentar är vettig!

1. Att tala om att ersätta nuvarande Almahemmet var och är inte ansvarsfullt. Det huset ska klara av många tiotal år som fungerande hem för sina boare. Att det krävs vissa tilläggsutrymmen torde gå att ordna mellan hyresgästen och hyresvärden! Då är Hannahemmet en större fråga. Byggnaderna är väldigt mycket äldre och förnyelseåtgärder där kommer förhoppningsvis att prioriteras.

2. Jag anser att vi som fullmäktigemedlemmar har vårt primära ansvar för vår kommun och dess ekonomi. Vi behöver en kommun med relativt stark ekonomi eftersom fluktuationerna i framtiden kan bli drastiska och kommunen är liten. De verksamheter som vår kommun ska ta hand om bör prioriteras.

3. När det blir aktuellt med nybyggen inom åldringsvården hoppas jag innerligt att det hittas investerare. Kommunen ska inte syssla med att bygga byggnader för att hyras ut. Men om ingen annan lösning hittas för ett nybygge inom åldringsvården bör kommunen förstås överväga ett engagemang.

Johan Fredriksson Medlem av Kimitoöns kommunfullmäktige, SFP

Publicerad: