Förflytta dig till innehållet

Ytterligare tre coronafall med koppling till Festival Norpas

Arrangörerna för Festival Norpas i Dalsbruk meddelar på Facebook att ytterligare tre coronafall har uppdagats med koppling till veckoslutets festival.

Denna gång är det tre i personalen som konstaterats smittade. Med gårdagens fall inräknat innebär det att coronafallen nu är uppe i fyra.

Enligt arrangörerna har exponering förmodligen skett under söndagens utomhusföreställningar samt vid nedmonteringen av festivalen. De smittade har inte befunnit sig på söndagens inomhusföreställningar eller på Eugenias seglatser.

Även under lördagens tillställningar inomhus och utomhus har det funnits risk för exponering.

Arrangörerna ber festivalens besökare att observera sin hälsa samt vid upptäckande av möjliga symtom kontakta sin egna kommuns hälsovårdscentral så snabbt som möjligt. Personer som deltog i nedmonteringen av festivalen eller varit i närkontakt med personalen rekommenderas vara i frivillig karantän i 10 dagar efter eventuell exponering, fram till 18 augusti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter