Förflytta dig till innehållet

Yrkesförbud för frilansande artister

Åbo Underrättelsers logo

En bekant expert som jobbar med covid-19 sa att smittan i huvudsak sprids när ovaccinerade rör sig på arbetsplatser och krogar. De som inte tagit vaccin blir även extra sjuka av smittan och har orsakat katastrofsituationen i sjukvården.

Ändå anses det vara en mänsklig rättighet att vägra vaccin. Däremot är det inget brott mot mänskliga rättigheter att myndigheterna stjäl lönen från tusentals frilansemusiker, skådespelare, ljudtekniker och biljettförsäljare.

Ändå klassificerades nyligen konserter och teatrar med iakttagna säkerhetsåtgärder som lågriskverksamhet!

När keikkorna radikalt minskat har en bekant artist börjat jobba extra på timbasis med konsertadministration och biljettförsäjning för att klara ekonomin. Nu kom meddelandet: Inget jobb, ingen lön, Musikhuset spikar fast.

Och de drabbade kan inte stoppa Finlands export, vilket vissa av grundlagen omhuldade och skatteförmåner åtnjutande privilegierade representanter för den äkta arbetarklassen har som hobby.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter