Förflytta dig till innehållet

Yles många roller – är nyhetskakan i Svenskfinland en surdeg?

Tankesmedjan Agenda arrangerade i slutet av februari debatter på olika håll i Svenskfinland. Temat var ungdomar och valet av nyhetsämnen. Under debatten i Åbo diskuterades också Svenska Yles roll och…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Yles många roller – är nyhetskakan i Svenskfinland en surdeg?

 1. Göran Ek skrev

  Skulle inte jämföra bilverkstad och gratis service, men varför inte göra som Microsoft gjorde med Windows 10? Nämligen erbjuda GRATIS uppdatering åt ALLA som uppgraderar från tidigare version oberoende om det är en laglig eller piratversion. Eller varför betala 100+€ för en licens när man får en grå företagslicens från Ebay för några euro?
  Dock är problemet med nästan allt som är gratis på nätet och kräver inloggning så spionerar och dammsuger användarna på information och intressen. Man måste gå omvägar för att stänga bakdörrar.
  Som sagt så gäller det att erbjuda en bättre produkt än vad gråa tjänster gör, vilket kan vara svårt. Ett sätt att göra det är användarvänlighet och stort utbud, t.ex Spotify har gjort att album inte laddas ner lika mycket, dock är problemet geoblockeringar och variende utbud beroende på var i världen man bor när det gäller många tjänster.
  En spotify-liknande tjänst för dagstidingar skulle vara något, betala för att slippa reklam och bilder i högre upplösning. Att lägga information bakom betalmur är att stänga in sig i ett hörn.
  Själv är man av åsikten ”Internet/information wants to be free” och ”Sharing is caring”. Utan piratkopior så skulle t.ex massor av film och spel vara bortglömda eller sväva i upphovsrättslimbo där ingen vill städa upp trasslet samt piratkopior av program är ett bra sätt att lära sig använda dyra program som man ändå aldrig skulle köpa för eget bruk men kan behövas i arbetet senare och en fördel om man redan kan programvaran.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter