Förflytta dig till innehållet

Yle: President Niinistö fördömer Turkiets offensiv

President Sauli Niinistö fördömer Turkiets offensiv i Syrien, rapporterar Yle. Finland och EU-länderna har krävt ett stopp för attacken. Enligt presidenten vill Turkiet skapa en säkerhetszon i kurdernas område i Syrien där syriska flyktingar kan placeras. Turkiet har tagit emot 3 miljoner flyktingar.
— Tyvärr tvingas i stället den kurdiska befolkningen fly, säger Niinistö till Yle.

Samtidigt har EU-länderna motstridiga intressen eftersom EU ger pengar till Turkiet för att flyktingarna inte ska komma in i EU. Niinistö kallar de olika intressena för ett geopolitiskt pussel.
Förra veckan träffade Niinistö USA:s president Donald Trump i Washington. Niinistö säger sig inte ha sett några signaler på att Trump planerade att dra undan trupperna.
— Han är så omedelbar med sina tankar, så om det här hade svävat i luften så tror jag inte att han skulle ha avhållit sig från att säga det, för att uttrycka sig diplomatiskt, säger Niinistö till Yle.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *