Förflytta dig till innehållet

Församlingen prickas inte för skidolyckan i Himos

Säkerhets- och kemikalieverket Tukes konstaterar i sin utredning om skidolyckan i Himos i Jämsä att Väståbolands svenska församling inte kan skuldbeläggas för olyckan som krävde en 14-årig pojkes liv.
Utredningsledaren Mervi Murtonen har gått igenom säkerhetsdokumenten som församlingen gör upp för sina läger. Hon konstaterar att allt var i sin ordning gällande församlingens säkerhetsplan och beredskap.
Kyrkoherde Harry Sanfrid Backström har bistått i utredningen och tagit del av utlåtandet.
– Det är sorgligt och eländigt med en sådan här olycka, men Tukes konstaterar att vi gjort det som ligger i vår makt, säger kyrkoherde Harry Sanfrid Backström.
Den 14-årige pojken omkom i samband med en skidolycka under ett konfirmationsläger i februari. Backström säger att församlingen kommer att fortsätta ordna sportlovslägret i Himos även i fortsättningen.
Polisen kommer inte att inleda någon förundersökning kring dödsfallet i Himos. Olyckan inträffade i ett så kallat offpistområde.
Yle Åboland skrev först om Tukes utredning.

Artikeln uppdaterades klockan 18.28 med kommentar av kyrkoherden. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter