Förflytta dig till innehållet

Yle: Öppet var Stafettkarnevalen ordnas nästa år

Stafettkarnevalen 2013.


Stafettkarnevalen har ordnats 2016–2018 i Esbo, Vasa och Åbo på grund av renoveringen av Olympiastadion. Tanken var att stadion skulle vara färdiga nästa år, men det visade sig vara orealistisk.
Frågan är nu vem som ska axla arrangörsansvaret nästa år. Stafettkarnevalens organisationskommittés ordförande Stefan Haglund säger till Svenska Yle att det bestäms efter årets karneval i Åbo. Kutymen har enligt Haglund varit att karnevalen ordnas varannat år i huvudstadsregionen under de år som Olympiastadion inte är tillgänglig.
– Vi vill vara nära huvudstadsregionen eftersom vi har över 200 frivilliga som jobbar för karnevalen här.
Om man håller fast vid det är stadion i Alberga i Esbo det enda alternativet – alla andra arenor är för små.
För årets arrangemang i Åbo svarar Åbo IFK. Föreningen har inte hunnit tänka igenom ett eventuellt förnyat värdsskap kollektivt, men ordförande Marko Joas säger att det beror på vad Stafettkarnevalen själva vill.
– Visst är vi intresserade av att ordna den här typen av evenemang. Men nu koncentrerar vi oss på att ordna årets karneval. Om Stafettkarnevalen tar kontakt med oss angående nästa års karneval så får vi diskutera det då.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter