Förflytta dig till innehållet

Yle: Den ena misstänkta för knivhuggningen i Fyrstranden delaktig i dråpet i Vallgård för två år sedan

Den ena av de två minderåriga unga männen som misstänks för knivhuggningen i Fyrstranden i Åbo i lördags var enligt Yle delaktig i en knivhuggning i Vallgård i Helsingfors i oktober 2020.

Den huvudanklagade 16-åriga pojken dömdes till ett kombinationsstraff på 9 år och 4 månaders fängelse för att som ung förövare ha begått ett dråp, ett rån och ett grovt rån.

Den andra förövaren, också han en 16-årig pojke, dömdes till 4 år och 6 månaders fängelse för att som ung förövare ha gjort sig skyldig till medhjälp till dråp och ett grovt rån.

LÄS OCKSÅ

Vid tiden för knivhuggningen i Vallgård var den misstänkta 14 år gammal och inte straffsrättsligt ansvarig, vilket betyder att åtal inte kunde väckas mot honom.

Tingsrätten i Egentliga Finland häktade i onsdags ynglingarna som är födda 2004 och 2005. Tidsfristen för att väcka åtal går ut i februari nästa år.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter