Förflytta dig till innehållet

Yle: Biskop Björn Vikström utreder insändare om homosexualitet

Björn Vikström. ÅU-foto


– Jag kommer att reagera, säger biskopen i Borgå stift, Björn Vikström med anledning av en insändare som kaplanen i Kristinestad, Markus Engström, skrivit i tidningen Syd-Österbotten.

Vikström säger till Svenska Yle på onsdagen att insändaren innehåller så många ingredienser att det bör utredas om det är ett språkbruk som är lämpligt för en präst.
Engström skriver i sin insändare att ett homosexuellt samliv är onormalt och skadligt och att sexuella relationer mellan personer av samma kön i grunden är avskyvärda.
– Vi måste kunna tåla att vi har olika åsikter i den här frågan, men vi måste kunna föra den här diskussionen på ett sådant sätt att vi respekterar människor som har samma kristna övertygelse och resonerar olika i den här frågan, säger Vikström.
Engström säger till Svenska Yle att han inte var ute efter uppmärksamhet med sin insändare utan bara sa sin åsikt eftersom hans kollega hamnade i blåsväder.
Han säger att hans strävan inte varit att kränka någon.
– Jag har sagt som en herrens tjänare vad sanningen är. Jag har lovat att föra fram herrens åsikt. Då kan det ju komma situationer och man kan hamna i världens tänder förstås.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter