Förflytta dig till innehållet

Anställda vid Åbo stad misstänks ha försnillat parkeringsavgifter

Två anställda vid Åbo stad sitter häktade sedan slutet av oktober misstänkta för att ha försnillat pengar från parkeringsautomater i Åbo i många år. De har jobbat på fastighetsaffärsverket vid Åbo stad. Till deras arbete har hört att tömma parkeringsautomaterna på pengar. De misstänks ha tagit slantar i samband med tömningen.
I samband med häktningen beslagtog polisen stulna kontanter. Polisen har också gjort tiotals husrannsakningar för att hitta stulna pengar och bevismaterial.
Det bestulna beloppet uppgår till minst flera hundratusentals euro.
En tredje person sitter häktad, misstänkt för delaktighet i brottet. Han har tidigare jobbat på Åbo stad. Polisen undersöker hans del i brottet som grov stöld.
Centralkriminalpolisen meddelar att försnillningen av pengar har börjat redan på 90-talet och har pågått ända tills polisens gripande.
Polisen undersöker också flera andra personers inblandning penningtvätt och handel med de stulna pengarna för att få dem undangömda.
Åbo Stad kommer att kräva skadestånd för de stulna pengarna. Staden meddelar att de två häktade anställda inte längre jobbar för staden.
Parkeringsavgifter har engagerat åboborna:
”Helt fullt efter klockan åtta” – Svårt att hitta parkering i akademikvarteren
Chockhöjning av p-avgifter förargar anställda i Kuppis
”Inför parkeringsavgift på Biskopsgatan”

Artikeln är uppdaterad klockan 19.12.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter