Förflytta dig till innehållet

Yle Åboland och klimatet

Ulrika Fagerström vid Yle Åboland (ÅU, 24.10) hävdar i rubriken till sin replik att kommentarer skall beröra ämnet, i min replik framgår med all tydlighet att koldioxid är nyttigt och en förutsättning för allt liv.

Vidare säger hon att en åsikt inte behöver vara likvärdig ifall det finns etablerad, vetenskapligt belagd konsensus kring en fråga. Här avses tydligen IPCC:s klimatalarmistiska linje vara en sådan fråga och ifall nån dristar sig till att framföra annat så censureras det bort.

Helt annan åsikt har de 500 forskare och klimatinsatta från 23 olika länder, som i ett brev i fjol, riktat till FN:s generalsekreterare António Guterres säger följande: Vi har inget klimatnödläge!

Följande mellanrubriker ingick i brevet: 1. Naturliga och antropogena faktorer orsakar uppvärmning, 2. Uppvärmningen är mycket långsammare än förutsagt, 3. Klimatpolitiken bygger på otillräckliga modeller, 4. Koldioxid är växtmat, basen för allt liv på jorden, 5. Uppvärmningen har inte ökat naturkatastrofer, 6. Politik måste respektera vetenskapliga och ekonomiska verkligheter.

Det kompletta brevet kan hittas via google. Brevet var en stor nyhet men nådde inte över Yles nyhetströskel. Håller med Ulrika Fagerström att centralt inom journalistiken är att ge en så sanningsenlig bild som möjligt av det som sker – lev upp till det!

Dela artikeln

2 kommentarer: “Yle Åboland och klimatet

  1. Sture Laurén skrev

    Hej, roligt med kommentarer av en själsfrände. Var det inte Bolin&Greene som första gången, kanske -87, sade: Vi har tio år tid, sedan är det kört”. Tyvärr har IPCC, trots avslöjade lögner och manipulationer, lyckats trumfa igenom sina irrläror speciellt bland politiker men också, olyckligt nog, media. Följderna kommer att bli helt verkningslösa och mycket kostsamma omställningar..

  2. bengt karlsson skrev

    Bra rutet Sture.Tyvärr tycks media inte vara intresserade av alternativa synpunkter.I detta sammanhang bör nämnasatt grunden till IPCC lades på 80-talet av den svenske meteorologen Per Bolin och Rockefellers specialrådgivare Maurice Greene.Som uppgift fick organisationen att bevisa att klimatförändringen beror på co2 halten i atmosfären.Den är en politisk organisation under FN.Mätningar vid Mauna Loa sisar att co2 halten iseptember var 408,54 ppm och i september 411,29ppm.Då den ekonimiska aktiviteten låg nere under 6 månader av denna tid,borde det synas bättre om männsklig aktivitet förorsakar stigande co2 halt.Konklusionen av flere vetenskaliga rapporter är att det är temperaturen som driver halten,inte tvärtom.Därmed faller hypotesen om Artopogenic Global Warming,AGW

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter