Förflytta dig till innehållet

Yle Åboland: Majoriteten av de åboländska kandidaterna i församlingsvalet tycker att kyrkan ska viga samkönade par – Pargas konservativast

Pargas kyrka

Förhandsröstningen i församlingsvalet börjar i dag.
Yle Åboland har granskat kandidaternas åsikter i olika aktuella frågor och bland annat frågan om huruvida kyrkan ska viga par av samma kön till äktenskap är en fråga som kandidaterna har olika åsikter om.
I Åbo svenska församling anser 17 av de 20 kandidaterna att kyrkan också ska viga par av samma kön till äktenskap. I Kimitoöns församling har 19 av 29 den här åsikten och i Väståbolands församling 15 av 25.
Yle Åboland har utgått från församlingsvalets valkompass.
I valkompassen ingår också bland annat frågor om eutanasi och asylsökande.
I hela Åboland anser 64 procent av kandidaterna att kyrkan inte ska motsätta sig eutanasi (70% i Åbo, 61,5% i Pargas och 62% i Kimitoön).
Beträffande frågan om asylsökande och huruvida alla asylsökande förtjänar hjälp från kyrkan anser alla kandidater i Åbo svenska församling att de gör det, medan 86 procent gör det i Kimitoön och 84% i Pargas.
Klicka här för att komma till valkompassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter