Förflytta dig till innehållet

Wolves vände igen i sista stund – slog ÅIFK i viktig streckmatch

Matias Tulla (med bollen) gjorde sitt femte mål för säsongen i segermatchen mot ÅIFK. Foto: Mikael Heinrichs


Pargaslaget SC Wolves bjöd igen en gång på en verklig thriller då man tog emot ÅIFK i herrtrean. Jami Virtanen avgjorde tre minuter in på stopptid för hemmalaget som vann med 2–1 (0–0).
– Jag vet inte riktigt var bollen tog, jag tror målvaktens handske träffade mig i huvudet men kanske det var bollen. En viktig seger för oss oberoende, ordade Virtanen efteråt.
I första halvlek var ÅIFK aningen mer spelförande och såvär Barham Ahmadi, Arman Palani och Victor Djibalene hade hyfsade skott på mål som Markus Oksman fick jobba för att hålla ute.
Wolves bästa läge i första halvlek kom på en hörna som en ÅIFK-försvarare bröstade ner på mållinjen och rensade undan.

Tulla inledde målskyttet

Wolves-yttern Matias Tulla gjorde matchens första mål i den 69:e minuten, hans femte för säsongen, men kvitteringen lät inte vänta särskilt länge. Victor Djibalene satte 1-1 i den 77:e minuten.
– Det här var en verklig sexpoängsmatch och vi hade behövt tre poäng, men det gick inte vägen. Vårt kortpassningsspel var dåligt, de sista avgörande passningarna var under all kritik. Men med fem matcher kvar gör vi vårt bästa för att hållas kvar, konstaterade ÅIFK-tränaren Adriano Munoz efteråt.
Hos Wolves var Marko Malmborg däremot nöjd med vändningen.
– Vi höll oss till den plan vi lagt upp innan och vi klarade av att utnyttja det faktum att vi är mer storväxta. Killarna visade bra vilja och det här var en verklig måstematch, sade Malmborg.
I och med Wolves seger är läget vid nedflyttningsstrecket minst sagt prekärt, då tre lag (FC Inter/2, TuWe och SC Wolves) alla parkerar på 21 poäng på platserna 11-13 i tabellen. ÅIFK är tia på 22 poäng. Som det ser ut just nu hålls laget som kommer elva kvar i serien. Wolves har sämst målskillnad av de tre lagen i nuläget då fem omgångar återstår.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter