Wolves tog avsked med stil

Stiligt avsked. Wolves tackade hemmapubliken med en seger i den sista hemmamatchen. Foto: Mikael Heinrichs

Pargaslaget SC Wolves passerade åtminstone tillfälligt Tre Ankkare i bottnen av tabellen i västkustens division 2 i innebandy efter att ha slagit TVV hemma i PIUG med 10-7 (4-2, 2-4, 4-1) efter en svängig match. I sig spelade resultatet ingen större roll, eftersom det redan innan matchen var klart att Wolves får lov att ta ny fart från division 3 nästa säsong.
Wolves såg redan ut att avgöra i början av andra perioden då Patri Filatoff (3+1) hittade rätt i powerplay, men TVV och duon Mika SusiLasse Paju höll inte med. De såg till att laget jobbade upp sig till 6-6 inför den tredje perioden, men där var det hemmalaget som hade bestämt sig för att ta ett stiligt avsked av division 2.
Ett par minuter in i slutperioden satte Jesse Salo (1+1) sitt första mål i division 2 (han spelar vanligtvis målvakt) och förde upp Wolves till 7-6. Det läget kvitterade TVV ännu med fem mot tre, men den sista dryga femman gick helt i hemmalagets tecken. Först kunde Taneli Kaleva (2+0) enkelt sprätta in 8-7 efter att Krister Mähönen (1+2) snurrat upp TVV-försvaret och kort därefter forcerade Klaus Kulmaneva in 9-7. Det slutliga avgörandet kom då Miikka Lempinen från egen planhalva lyfte in 10-7 i tom kasse efter 59.23 – också det målet var hans första för säsongen.