Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAT: Wolves klarade förgäves oavgjort i Raumo, Piffen spelade 2–2 hemma mot TOVE

Besvikelsen fullbordades för serienykomlingen Wolves, som åkter ut Herrtrean i fotboll med två mål sämre målskillnad än ÅIFK. ÅU-foto

Pargaslaget SC Wolves klarade oavgjort 3–3 (2–0) borta mot Pallo-Iirot som redan säkrat avancemanget för en tid sedan, trots att laget låg under med 2–0 i pausen. Roni LehmuskoskiPatri Filatoff och Milliam Ahanen gjorde tre raka mål för gästerna som tre poäng på gaffeln i ungefär två minuters tid innan Juuso Aalto satte 3–3 som också blev slutresultatet i Raumo.

Två mål sämre målskillnad betyder division 4

Den aktuella serietabellen hittar du här.
I och med den ena poängen gick Wolves mycket tillfälligt upp på 11:e plats, men då ÅIFK tog en poäng mot FC Åland efter 1–1 betyder det att Wolves tack vare målskillnaden -24 (ÅIFK har -22) blir 12:e i serien och får ta ny fart från Fyran nästa säsong.
— Vi gjorde precis allt vi kunde med det här manskapet och steg oerhört fint från ett tvåmålsunderläge. Iirot inledde med unga killar på planen, men då de bytte in sina mer rutinerade spelare tappade de i tempo och vi fick en bra inledning på andra halvlek. Lehmuskoski tofflade in en boll efter en hörna och vi fick andan på, konstaterade Wolves-tränaren Marko Malmborg efter matchen.
Filatoff och Ahanen stod för två riktiga pärlor till mål, men strax efter 2–3 tappade Wolves-mittbackarna markeringen på Aalto som via målvakten Markus Oksmans fingrar satte 3–3.
— Om vi åker ur serien så gör vi det, då räckte vi inte till. Det är ingen katastrof om vi spelar i Fyran nästa säsong, sade Malmborg.

P-Iirot — Wolves 3–3 (2–0)
Målen: 31. Juuso Snicker 1–0, 38. Aake Rapala 2–0, 56. Roni Lehmuskoski 2–1, 63. Patri Filatoff 2–2, 67. Milliam Ahanen 2–3, 69. Juuso Aalto 3–3.
Wolves: Markus Oksman — Joel Ylistalo, Janne Forsman, Jiri Vainio, Sampo Niinimaa, Lauri Tulla (90+2. Daniel Lindqvist) — Milliam Ahanen, Niklas Aalto, Patri Filatoff, Jani Virtanen (81. Jani Masalin) — Roni Lehmuskoski.

Piffen tappade tvåmålsledning

På Pajbacka i Pargas klarade Pargas IF inte av att förvalta sin 2–0 ledning mot TOVE från Björneborg, utan fick nöja sig med 2–2 efter två slarviga mål med en knapp kvart att spela. Micke Karlsson låg bakom Piffens 1–0 då han spelade bollen via två TOVE-försvarare i mål efter 40 minuter och precis i början av andra halvlek styrde Farhan Omar in 2–0 efter elegant förarbete av Viktor Johansson som bröt ett TOVE-uppspel och passade in bollen till Omar.

Unga Viktor Johansson fick spela från start mot TOVE och stod för förarbetet till Farhan Omars 2-0. Foto: Mikael Heinrichs

I och med det oavgjorda resultatet är det klart att Piffen slutar femma i tabellen.

Pargas IF — TOVE 2–2 (1–0)
Målen: 40. TOVE självmål 1–0, 48. Farhan Omar (Viktor Johansson) 2–0, 76. Niko Vainionpää 2–1, 78. Tuomas Kallioinen 2–2.
PIF: Arnold Uschanoff — Viktor Lindqvist, Yannick Ossok (v), Atte Holmberg, Muharrem Sahiti — Viktor Johansson (46. John Adolfsson), Kingsley Ozegbe (46. Kristoffer Lövholm), Tivon Megase, Jonas Lehtinen (65. Ville Ranta-aho) — Farhan Omar (67. Behar Cimili), Micke Karlsson.

Uppdaterad 18.01 med resultatet från FC Åland–ÅIFK som innebar att Wolves åker ner i division 4.