Wolves greppade sitt halmstrå

Joel Ylistalo satte i kväll sin första balja i Wolves-tröjan. ÅU-foto

Pargaslaget SC Wolves tog vara på sitt halmstrå i överlevnadskampen i division 3 genom att ta tre poäng i Somero efter 2-3 (2-2) mot SoVo.
Wolves målfarligaste spelare denna säsong, Jami Hannuniemi, inledde målskyttet efter 11 minuter då han vände bort en SoVo-försvarare efter en hög boll in i straffområdet. Kvitteringen kom snabbt och SoVo gick upp i ledning då en dryg halvtimme spelats, men strax innan paus kvitterade Joel Ylistalo med sin första fullträff i Wolves-tröjan.
Sex minuter innan full tid var det lagets specielle målskytt från säsongerna i division 5 och division 4, Jani Masalin, som frälste laget och gav Marko Malmborgs mannar tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.
Tack vare bortasegern avancerade Wolves åtminstone tillfälligt bort från jumboplatsen. I sin nästa match möter Wolves Björneborgslaget TOVE som ligger två poäng före Wolves, strax ovanför nedflyttningsstrecket, i en riktig thriller på Pajbacka nästa veckas lördag den 25 augusti.

SoVo – SC Wolves 2-3 (2-2)
Wolves: Markus Oksman – Lauri Tulla (72. Milliam Ahanen), Jiri Vainio, Janne Forsman, Sampo Niinimaa – Henri Filatoff (v, 58. Ville Vertainen), Patri Filatoff – Joel Ylistalo, Jami Virtanen (88. Juuso Lehto), Matias Tulla (72. Jani Masalin) – Jami Hannuniemi.
Målen: 11. Jami Hannuniemi 0-1, 12. Mikko Halonen 1-1, 35. Alimamy Jalloh 2-1, 44. Joel Ylistalo 2-2, 84. Jani Masalin 2-3.