Förflytta dig till innehållet

Winter visar vår förvinter för italiensk munspelare – konsert i Åbo på onsdag


Onsdagen den 22 november klockan 19 spelar Max de Aloe Baltic Trio i Sibeliusmuseum på Biskopsgatan 17 i Åbo.
Bandledare är italienaren Max de Aloe på kromatiskt munspel och effekter. Övriga i trion är Åbogitarristen Niklas Winter och danska kontrabasisten Jesper Bodilsen.
Winter berättar för ÅU att bandet skapat jazzversioner av gammal musik – bland annat Monteverdi, Purcell och Graduale Aboense – som de varvar med melodier som har fått inspiration från finska författare och regissörer.
– Max de Aloe har läst många finska författare och är ett stort fan av regissören Aki Kaurismäki, säger Winter. Han har försökt hitta den finska själen via de här kompositionerna och ser mycket fram emot att nu för första gången komma till Finland. Jag valde den bästa möjliga tidpunkten så han verkligen får njuta av vårt lands natur så här sent i november!
Trion för Toots Thielmanns arv vidare när det gäller soundet, säger Winter.
– Aloe för soundet ett steg vidare via användning av effekter och olika munspel. Kromatiskt munspel hörs ju relativt sällan här i Finland. Vi lovar skön, melodisk musik med stor känsla där Medelhavets toner möter den nordiska melankolin.
LYSSNA: Här hittar man bandets platta ”Valo” på Spotify

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter