Förflytta dig till innehållet

von Bergmann leder Piffen vidare

Här en del av de premierade PIF-arna som hade möjlighet att närvara. Foto: Mikael Heinrichs


Efter sex år som ordförande för Pargas IF:s centralstyrelse stiger Folke Lindström åt sidan. Det blir Andreas von Bergmann, tidigare fullmäktigeordförande i Pargas, som tar vid.
– Äntligen, kan man säga, konstaterade Lindström smått skämtsamt.
Tanken då han tog över i januari 2012 var att han skulle leda föreningen över 100-årsjubileet 2014, men det blev tre år till efter det med projektet PIF-center som ledstjärna.
Valet av von Bergmann som efterträdare har förberetts en längre tid och han har redan valts in i bland annat PIF-center Ab:s styrelse samt hunnit medverka som iakttagare vid centralstyrelsens möten.
I sitt tacktal påminde von Bergmann bland annat om idrottsrörelsens viktiga roll som en integrerande faktor i samhället och framhöll att Pargas IF också framöver ska vara en förening som man vill engagera sig för – inte en tjänsteproducent inom nöjesindustrin.
I centralstyrelsen representeras de olika sektionerna av Kristian Nygrén (fotboll), Britt-Marie Loo (friidrott), Dan Heikel (handboll), Tommi Lindqvist (orientering), Joakim Sjöström (innebandy), Patrik Johansson (skidning) och Heidi Österman (gymnastik) medan Markus Lindström fungerar som sekreterare och infoansvarig samt Sanna Nymalm som kassör.
De olika sektionerna leds av sina respektive ordförande som valts tidigare inom sektionerna. Kristian Nygrén leder fotbollssektionen, Anne Eriksson friidrottssektionen, Heidi Österman gymnastiksektionen, Tommi Suominen handbollssektionen, Joakim Sjöström innebandysektionen, Max Laurén orienteringssektionen och Patrik Johansson skidsektionen.
Pargas IF köper de 25 aktier i PIF-center Ab som Pargas knatteliga säljer i och med att den verksamhet som tidigare bedrivits i Pargas knatteligas regi framöver sker i Pargas IF:s regi.
Avgående ordföranden Folke Lindström valdes in som hedersmedlem i Pargas IF.
Efter valmötet premierades årets bästa PIF-are i sedvanlig stil.

Pargas IF:s premierade

  • Årets dam: Ida Otstavel, friidrott
  • Årets herre: Markus Mattila, handboll
  • Årets flicka: Anni Lindroos, skidor
  • Årets pojke: John Adolfsson, fotboll
  • Årets tränare: Niklas Holmstedt, gymnastik
  • Årets prestation: Amy Nymalm, orientering
  • Årets sektion: gymnastiksektionen
  • Årets evenemang: PIF-center
  • Knut Mannströms ledarpokal: Stefan Nyberg
  • Stickans fat: Josephine Åberg, skidor

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter