Förflytta dig till innehållet

VM-tippningen är avgjord – Lindbergs ledning höll hela vägen

Nästan ingen förutspådde att Kroatien skulle bli silvermedaljörer. Foto: RIA Novosti


Efter 64 matcher är VM avklarat och Frankrike nykorade mästare.I årets fotbollstippning med ÅU är det S:t Karinsbon Lauri Lindberg som regerar, med 152 poäng och en åttapoängsledning till tvåan. Lindbergs ledning höll ända från VM:s andra vecka.
– Jag har följt med tippningen varje dag. Jag tvivlade aldrig på att Frankrike skulle vinna, men om Lukaku eller Griezmann hade tagit skytteligaledningen i slutet av turneringen så hade jag kunnat tappa min ledning, säger Lindberg som själv trodde att Tysklands Timo Werner skulle göra flest mål.

Årets tippningsvinnare är Lauri Lindberg. Privat foto


Tyskland hade han tippat som silvermedaljör. Bara två personer hade satt hoppet på Kroatien som silvermedaljör, vilket betyder att poängen för rätt silvermedaljör spelade marginell roll.
Trots flera försök är det här första gången som det går riktigt bra för Lindberg i en ÅU-tippning. I VM 2010 var han nära topp 10, men annars har det blivit mer medelmåttiga resultat. Hemligheten den här gången var en uttänkt taktik.
– Jag märkte ganska snabbt att ingen kommer få allt rätt. Själv hade jag trott på ett målsnålt mästerskap och min strategi var att tippa 1-0 åt favoriten i nästan alla matcher. Det visade sig stämma bra med verkligheten den här gången.
Hur bra var Rysslands-VM jämfört med tidigare mästerskap, enligt dig?
– Jag tycker matcherna har varit spännande, och det är kul att se en ny generation växa fram. Det är inte längre Messi och Ronaldo som är överlägset bäst. Framför allt Kylian Mbappé och Kane har imponerat, tycker Lindberg som satsade på Kane som skyttekung i EM för två år sen.
De fem första i tippningen får pris. På andra plats finns Daniel Lindqvist, på tredje plats Berndt Södergård och på delad fjärde plats Linda Raiko och Roland Karlsson.
Eftersom rätt skyttekung gav hela 15 poäng fick de som tippat rätt framskjutna placeringar. Södergård, Raiko och Karlsson hade alla fyllt i rätt skyttekung.
De fem första väljer pris i tur och ordning. Valordningen mellan Raiko och Karlsson avgjordes med hjälp av lottning till Raikos fördel.
Resterande priser lottades ut bland alla deltagare, och den här gången föll lotten på John Adolfsson, Björn Lindholm och Tomi Dufva.
Du hittar alla tippningsresultaten här. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *