Förflytta dig till innehållet

Vinterunderhåll av vägar

Åbo Underrättelsers logo

Glädjande är att man på senare år har haft ett bra redskap som man får vägarna på vintern i bra skick. Jag skulle vilja ge den föraren en ros.

Det var säkert snart efter att den traktorn (eller vad det nu heter) fixat vägen som NMT-centralens regionansvariga Markus Salminen kört på Vånovägen. Han konstaterar i ÅU den 8.2 att vägen var i riktigt bra vinterskick.

Det stämde nog då. Han har kanske missat de dagarna som vägar har varit ojämna med klumpig is och ”tvättbrädesmönster” ungefär där hjulen skulle gå och då det var även räls med andra ord djupa spår av hjul man slingrade i.

Besvärligt var det då det först frös på hösten och man hade ett brunaktigt dammoln efter sig. Hemska saker att se fotgängare i molnen.

Båda Vånovägen och Tervsundsvägen har på senaste veckor varit ibland så isiga att det varit svårt att köra och möta andra bilar. Vånovägen är ju så hög i mitten att man kör i kanske 15 graders vinkel mot diken. Intressant att vägen är i riktigt bra vinterskick.

Dela artikeln

En kommentar: “Vinterunderhåll av vägar

  1. Paul Lindberg skrev

    Liisa Gunnelius har helt rätt i de brister i vägunderhållet,
    som hon framhåller, anser en annan användare av vägen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter