Förflytta dig till innehållet

Vinnaren i EM-tippningen 2016: "I år tror jag på Spanien"

Johan Fröberg. Privat bild.


I dag är det precis en vecka tills fotbolls-VM i Ryssland sparkas i gång med öppningsmatchen Ryssland – Saudiarabien.
ÅU har som vanligt en tippningssida, och bland dem som redan registrerat sig hittas bland andra Pargasbon Johan Fröberg, vinnare av ÅU:s EM-tippning 2016.
– Det var klart man måste försvara vinsten, men både den här gången och förra var faktiskt frun först med att registrera sig, berättar Fröberg som brukar följa de stora mästerskapen och Champions League.
I EM-tippningen 2016 bommade Fröberg liksom nästan alla andra på vinnaren Portugal, men fick poäng både för silverlaget Frankrike och skyttekungen Griezmann.

Läs också: Tippningsvinnaren: Jag kände mig säker på Griezmann

Vilken är din taktik i år?
– I år spelar jag lite mer tryggt, jag har inte försökt tippa några överraskningar. Jag kör mycket på magkänslan, har inte hunnit göra så mycket research och det har ju kommit många nya spelare. I slutändan handlar det ändå mest om tur, säger Fröberg ödmjukt.
Har du ofta tur?
– Inte egentligen, tippningen 2016 är nog en av få gånger som jag har vunnit något.
Hur går det då i årets VM?
– Jag tippade på Spanien och Brasilien i final med Neymar som skyttekung. Kanske ett lite tråkigt val? Belgien är ett annat land som går långt. För övrigt tror jag inte på något av de nordiska länderna den här gången. Som jag har tippat det blir det en ganskat trevande start på VM, med många kryss.

Läs också: Inför ÅU-tippningen: Fem frågor om fotbolls-VM till ÅU:s sportredaktörer

Finns det något du ser särskilt mycket fram emot?
– Överraskningar är alltid roliga. Dessutom ska det bli intressant att se vad Ryssland går för på hemmaplan, det känns som det kan gå hur som helst för dem.
ÅU:s tippning är öppen till 17.59 den 14 juni.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter