Förflytta dig till innehållet

Vinnarbidraget i ÅU:s VM-tippning kom till på nolltid i ett hotellrum i Rom

Vinnarbidraget i ÅU:s VM-tippning föddes i all hast i ett hotellrum i Rom, där Robert Ridberg från Åbo befann sig då morbror Stefan Willberg påminde om tippningen. Till saken hör att också Willberg kom in i tio-i-topp i tippningen.

Ridberg vann ÅU:s VM-tippning då finalmatchen och Mbappés skytteligaseger gav honom 40 poäng under turneringens sista dag.

– Jag fyllde i det hela rätt snabbt och helt spontant, jag lät den första tanken styra och tänkte inte desto mer igenom det hela, skrattar han.

Tre poängs marginal

Men att han tippat Argentina som vinnare och Mbappé som skyttekung kom han bra ihåg. Segern kom till slut med tre poängs marginal.

– Att jag faktiskt råkade tippa Frankrike som tvåa kom jag däremot inte ihåg, så det var ju en trevlig överraskning. Men jo, jag kollade nog i går redan på poängställningen och hann vänta på samtalet, säger han då ÅU ringer upp.

LÄS OCKSÅ

För Ridberg som fick välja först av de olika prisen i potten tedde sig valet väldigt naturligt.

– En vinnare ska väl bo i en svit, motiverade han valet av tvånättersövernattningen i sviten på Strandhotellet i Dalsbruk.

Ridberg är för övrigt en erfaren vinnare i fotbollssammanhang i ÅU, eftersom han kammade hem ÅU:s Premier League-fantasyliga våren 2018.

Andraplatsen med 113 poäng delades av Tea Taipale från Lojo och Göran Andersson från Pargas.

Ralf Degerholm och Lauri Lindberg som delade på fjärdeplatsen fick också välja var sitt pris ur potten.

ÅU:s Johan Backas deltog utom tävlan.

Dessutom lottades några tremånaders ÅU-surf+ -prenumerationer ut bland alla deltagare. Vinnarna har kontaktats personligen.

Du kan kolla hur det gick i tippningen här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter