Förflytta dig till innehållet

Vinkällaren: Nya vita viner


541457 Bonterra Chardonnay 2015 från Mendocino Country i Kalifornien. Druvor: Chardonnay, Viognier, Rousanne och Muscat. Två tredjedelar av musten jäser i ekfat, resten i ståltank. Vinet mognade 8 månader i franska och amerikanska ekfat. Torrt. 13,5 procent alkohol och 4 gram socker. Smak: citrus, äpple och ek. Passar till feta fiskar och kyckling. Kostar 14,90 euro. 2 av 5 glas.
584257 Pieropan La Rocca 2015 från Soave Classico i Venetien, Italien. Druva: Garganega. Vinet mognade ett år i ekfat. Torrt. 13 procent alkohol. Smak: plommon, grapefrukt och något ek. Ljusår från de härtappade Soave vinerna vi fick lida av tidigare. Passar till snäckor, musslor, ostron men även skogsfågel. Kostar 29,90 euro. 3 av 5 glas.
588367 Dadá Sweet Moscato 2016 från Mendoza i Argentina. Sött. 10,5 procent alkohol och 65 gram socker. Smak: mogna citroner, svagt tropisk frukt bland annat aprikos och persika, blommigt och något honung. Passar till sallader, söta desserter eller bara att njuta av. Kostar 9,40 euro. 2 av 5 glas.
577677 Welmoed Gewürztraminer 2016 från Western Cape i Sydafrika. Torrt. 12,5 procent alkohol och 6 gram socker. Smak: citrus, persika, blommigt och något melon. Passar till sallader med fet fisk och wok. Kostar 12,89 euro. 2 av 5 glas.
544897 The River Garden Chardonnay 2016 från Stellenbosch i Sydafrika.Vinet mogande i ståltank 11 månader. Torrt. 13,5 procent alkohol. Smak: något tropisk frukt och äpple. Passar till feta fiskar till exempel ugnslax, sallader och kyckling. Kostar 13,48 euro. 2 av 5 glas.
548907 Dopff au Moulin Noël en Alsace Blanc 2016. Druvor: Riesling och Pinot Gris.Torrt. 13 procent alkohol och 5 gram socker. Noël en Alsace betyder jul i Alsace. Jäsningen skedde i ståltank och mognaden ett halvt år på ståltank. Smak: limefrukt, grönt äpple och lite plommon. Passar till kyckling och feta fiskar. Kostar 13,50 euro. Minst 3 av 5 glas.
568997 Christmas Tree Riesling 2016 från Mosel i Tyskland. Torrt. 11,5 procent alkohol och 7 gram socker. Jäsningen skedde i ståltank under fyra veckor och vinet mognade på sin jästfällning i sex veckor. Smak: gröna äpplen, päron och limefrukt. Passar till magra fiskar, buffé eller att skåla med.
Kostar 9,99 euro. 2 av 5 glas.
Aarno Magnusson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter