Förflytta dig till innehållet

Vindkraftsbeslut i Kimitoöns kommunstyrelse vållar tjänstemännen huvudbry

Arkiv
vindkraftverk syns ovan skogen
Vindkraften fortsätter att vålla huvudbry i Kimitoön. ÅU-foto Kommundirektör Anneli Pahta säger att kommunens tjänstemän nu måste djupdyka i kommunstyrelsens beslut från i måndags, om att…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Vindkraftsbeslut i Kimitoöns kommunstyrelse vållar tjänstemännen huvudbry

 1. Stefan Strandberg skrev

  Kommundirektör Pahta känner mycket väl till att bl.a. Miljöministeriet redan år 2016 anvisat att bullerdämpning inte får tillämpas i samband med planläggningsprocessen. Likväl är kommundirektören medveten om att NMT centralen inte tagit ställning till om bullerutredningen är korrekt uppgjord. Det är synnerligen förvånande att ledande tjänstemannen negligerar öppet kommunstyrelsens beslut och direkt oansvarigt att prioritera en okänd kommersiell aktörs intressen framom de egna invånarna. Med vilken och vems fullmakt förhandlar nu kommundirektören med EFE? Med fullmakt av majoriteten i KST el. minoriteten?

 2. johan sundqvist skrev

  Vindkraftsbeslut i Kimitoöns kommun vållar huvudbry.
  När man läser kommundirektör Anneli Pahtas inlägg blir man nog förvånad när hon säger följande, kommunens tjänstemän ska nu utreda vilka alternativ de eventuellt har och fortsätta att föra en dialog med vindkraftsaktören Egentliga Finlands Energi för att se vad nästa steg blir. Inte är det våra tjänstemän inom kommunen som skall börja en dialog med EFE. ett demokratiskt beslut fattades på kommunstyrelsens möte 20.05.2019. Tjänstemannavälde inom vår kommun tycks inte ta slut. Som sagt kommunstyrelsen beslut skall respekteras, utan inblandning av de högsta tjänstemännen i vår kommun.
  Johan Sunqvist
  Fullmäktigeledamot
  Medlem av tekniska nämnden
  Kimitoöns kommun
  Jag antar att Pahtas skrivele kommer in i papperstidningen,kan ni lägga in mitt inlägg också under insändare och debatt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter