Förflytta dig till innehållet

Stormen Mauri18 blåste 24 m/s i byarna på Utö

Hård sjögång utanför Utö under lördagen. Foto: Jorma Tenovuo


Sjöbevakningen rapporterar i dag på lördagen om flera båtar som slitit sig. Inga allvarligare tillbud till sjöss rapporteras.
På Utö blåste det under eftermiddagen 19 m/s och i byarna 24 m/s från sydväst. Enligt sjöbevakarna vid Västra Finlands sjöbevakningsstation i Åbo verkar det som att de flesta förstått att hålla sig på landbacken.
På lördagsmorgonen drev en tom motorbåt omkring utanför Runsala i Åbo men man tror att båten slitit sig och misstänker inte att någon skulle ha fallit överbord.
I Gustavs blev anhöriga oroliga då en äldre man, som begett sig ut för att vittja nät, inte kom tillbaka. Sjöräddningen larmades och det visade sig att mannens krafter sinat och att han drivit långt bort från stället där han tagit upp sina nät. En patrullbåt hjälpte mannen hem.
Till lands och fram till klockan 15 på eftermiddagen hade Räddningsverket, på grund av stormen, fått rycka ut 80 gånger. De allra flesta fallen gällde träd som fallit över vägen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter