Förflytta dig till innehållet

Vimmas eventuella flytt ledde till falska rykten om att hela ungdomsverksamheten är hotad

Arkiv/Jan-Ole Edberg
ett stort hus, med torm, pampig byggnad

Dekorativt gammalt husArkiv/Jan-Ole Edberg

Vimma hyr lokalerna på Auragatan av Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet.


En namninsamling för att bevara de ungas konst- och aktivitetshus Vimma har hunnit samla över 2000 namnunderskrifter. Men namninsamlingen bygger på felaktiga uppgifter om att verksamheten skulle vara hotad.
Ungdomsnämndens ordförande Janika Takatalo säger att fröet till ryktet kom från sparprogrammet för år 2021 som Åbo fullmäktige klubbade igenom i november.
Där nämns det som ett sparförslag att Vimma skulle se över hyreskostnaderna och eventuellt hitta en billigare lokal. Men inget beslut har ännu tagits. Ungdomsnämnden kommer att behandla frågan om Vimmas lokaler nästa år.
– Vi vill försöka hålla kvar verksamheten i de nuvarande lokalerna. En möjlighet är att samarbeta med en annan verksamhet och på det sättet kunna dela på hyreskostnaderna, säger Takatalo.
Hon säger att Äldrerådet i Åbo har visat intresse att använda lokalerna på förmiddagar. Största delen av Vimmas ungdomsverksamhet sker på eftermiddagar och kvällar.
– Ungdomsnämnden ser Vimmas verksamhet som väldigt viktig och verksamheten kommer att fortsätta. Innanför vilka väggar kanske inte är det viktigaste, säger Takatalo.
Vimma hyr för tillfället lokalen i den gamla värdefastigheten på Auragatan 16 av Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter