Förflytta dig till innehållet

Viltolyckorna ökar i trafiken

Michael Johansson (CC BY-SA 2.0)
En älg på en åker i skymning.
Trafikolyckorna som involverar djur har ökat i Finland de senaste åren och Statistikcentralen noterade över 14 000 viltolyckor i fjol. Vitsvanshjortar och rådjur orsakar största delen av olyckorna och det registrerades drygt 7 000 krockar med vitsvanshjortar och 5 000 med rådjur. Årligen inträffar kring 2 000 älgkrockar, medan siffran i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Viltolyckorna ökar i trafiken

  1. Bo Gyllenberg skrev

    Den som kör mera än 50 km/t på skärgårdsvägen spelar rysk rulett. Visserligen har hastigheten inte alltid så stor betydelse eftersom flera av de krockar jag råkat ut för har varit att djuren springer in i sidan på bilen. Men att hinna från en färja till en annan i dag är bara att glömma bort. Och så har vi de förare som inte vet varför vi bybor kör sakta, de hänger bakom och risken är alltid att de kör en i baken när man bromsar för ett djur. Det säkraste är att köra in på parkeringen efter färjan och sedan köra sist i raden.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter