Förflytta dig till innehållet

Vilt veckoslut i Åbo


Rattfyllerister och drogpåverkade bilister var i farten i Åbo med omnejd i helgen.
Polisen tog fast flera förare både natten till lördag och natten till söndag, meddelar de i ett pressmeddelande.
I Kråkkärret flydde en drogpåverkad bilist från polisen längs med gator, trottoarer och lättrafikleder. Polisen försökte stoppa honom eftersom bilen inte var registrerad. Mannen, född 1988 och Åbobo, körde tidvis i en hastighet på 90 km/h på vägar där högsta tillåtna hastighet var 40 km/h.
Mannen var förutom påverkad av amfetamin även alkoholpåverkad. Han misstänks bland annat för grovt rattfylleri.
På Östra Strandgatan natten till söndag stoppade polisen en man som blåste 2,85 promille i blåstest. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,5 promille. Mannen saknade även körkort. Han misstänks nu bland annat för grovt rattfylleri. Bredvid honom satt hans partner, en kvinna som hade körkort. Hon misstänks även ha kört bilen tidigare, rattonykter. Hon blåste 0,75 promille och misstänks nu för rattfylleri. Hon förlorade sitt körkort tillfälligt.
I Reso försökte polisen stoppa en man som körde för fort. Han flydde i 150 km/h längs vägar med högsta tillåtna hastighet 60 km/h.
Polisen förlorade bilen ur sikt men påträffade tre promenerande män ute på Lankilantie. Polisen stoppade de tre männen och försökte fastställa deras identiteter. I samma veva upptäckte de att en av männen hade en kniv i fickan. Han hade även läkemedel som brukar användas som droger i samma ficka – och bilnycklar, som polisen sedan kunde fastställa att hörde till bilen de hade jagat.
Mannen misstänks för en rad brott som rattfylleri och motstånd mot tjänsteman.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter