Förflytta dig till innehållet

Vilseledande eller ovetskap av Åbo stad

På Svenska folkpartiets krav om ett nytt svenskspråkigt daghem i centrum av Åbo svarar fastighetssidans kundansvariga Ekman idag (TS 30.9) att ett nytt daghem blir färdigt vid Sofiegatan nästa år.

Sofiegatans daghem ersätter daghemmet vid Skolgatan som rivs för att ge rum för bostadshus. Detta borde fastighetssidan känna till. Vi behöver nya platser för alla de barn som finns i kö. Dessutom ska, enligt fullmäktiges beslut, 70 % av barnen erbjudas kommunal dagvård och idag erbjuds endast 40 % av de svenskspråkiga kommunal dagvård. Alla dessa barn är nu placerade i oändamålsenliga utrymmen, utrymmen som inte är dugliga för andra ändamål. Var finns alla de beräkningar och planer som vi efterlyst och som baserar sig på befolkningsprognoser?

För några veckor sedan svarade stadens tjänstemän på min fråga om iståndsättande av Skolgatan daghem att renoveringen av den uppskattas kosta 150 000 euro. Ett nytt daghem kostar några miljoner. Dessa är små summor i jämförelse med ex. alla de överskridningar av diverse investeringar som staden gjort. Vi behöver investeringar i vår framtid, i våra barn.

Ulla Achrén

Fullmäktiges viceordförande

Sfp

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter