Förflytta dig till innehållet

Villaavslutningen 2018 och framöver

Här är min syn på detta evenemang då en kaskad av fyrverkeripjäser i timtal får bryta vardagsrutiner för mången människa, också för den som kanske är illa däran av sjukdom, och för våra vänner katten och hunden.
Himlavalvet blir ett ljushav och det kan smälla i varierande grad. Våra husdjur kan skrämmas till den måttan att de springer till skogs.
Direktiven ger klara besked att ej utsätta annan egendom – hunden och katten – för fara. Vilken hänsyn tages på riktigt för denna aspekt?
Barn i vår del av världen kan få all möjlig information, också ej önskvärd sådan, via media och TV i ord och bild om vad som händer på andra håll i världen gällande utsatta hungrande gatubarn!
Dagens föräldrar kan i mitt tycke tala allvar med sina här trygga barn då ju fyrverkeripjäser också medför kostnader. Föräldrar och barn i samråd kan om vilja finnes till exempel ge gatubarnen en viss summa till fullo tillgodo eller endast hälften!
Förvisso kan den som har en brinnande passion för fyrverkeri handla därefter.
Vissa villaägare kommer till städes en gång i månaden för att klippa gräs men sista lördagen i augusti brassar man på av ohejdad lust. Kanske för att gräset tog slut.
Då en stad jubilerar kan ju en fest med fyrverkeri vara berättigad!
Världen har förändrats och vi med den! Vad är det verkligen som skall firas?
Man kan helt enkelt placera ut utanför kökstrappan facklor, marschaller eller vanliga lyktljus. Det vore ju stilla, rofyllt och värdigt och ej inskränka på andra nämnvärt. Men kan ge tankar över tillvaron.
Eftersom Finland är ett fritt land skriver jag härmed ned mina synpunkter i detta ämne.
Varje läsare har sin fulla rätt att handla efter eget gottfinnande.
Enligt sociala media har världen blivit allt ondare. Följaktligen är barnen, vår framtid, nu alltmer på olika sätt mer utsatta. Det känns också som betydelsefullt riktigt att rädda barnen med också en liten så märkbar skärv.
Håkan Klockars
Vasa

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter