Förflytta dig till innehållet

Vill du hjälpa till med massvaccinationerna? Röda Korset letar efter frivilliga i Åbo, Pargas och Kimitoön

Sakari Piippo/Finlands Röda Kors
Vill du hjälpa till med massvaccineringarna i Åboland? Röda Korset letar efter frivilliga i regionen. På bilden Ali Saberi i Helsingsfors mässcenter i mars.

Röda Korset rekryterar fler frivilliga som vill hjälpa till med massvaccineringen i Åboland. Till frivilligas uppgifter på plats hör att lotsa de som ska få vaccin och bevaka hälsotillståndet hos dem som fått vaccin.

Röda Korset assisterar redan Åbo stads coronavaccineringar i Åbo mässcentrum. Även Pargas stad och Kimitoöns kommun har begärt hjälp av Röda Korset när massvaccineringen mot coronaviruset väl drar igång i de två kommunerna.

Röda Korset letar efter frivilliga för såväl dagtid som kvällstid, och eventuellt även under veckoslut.

Alla frivilliga får introduktion till uppdraget, Röda Korset och har rätt till avlastning, säger verksamhetsledare Annalena Sjöblom vid Röda Korset Åboland.

— Det är viktigt för oss att den frivilliga känner sig beredd och har rätt verktyg att ta sig an ett uppdrag, säger Sjöblom.

Alla som vill hjälpa till vid massvaccineringar kan anmäla sig via dessa länkar:

Pargas: https://www.lyyti.in/rokotusapu
Kimitoön: https://www.lyyti.in/Kimitovaccinering
Åbo: https://oma.rodakorset.fi/event/10598

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter