Förflytta dig till innehållet

Vill du ha en polisstat?

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Vill du ha en polisstat?

  1. Åke Syysloiste skrev

    En sådan demonstration, när man sätter sig på gatan, och vägrar flytta sig, är INTE fredlig – även om den inte är direkt våldsam. De här demonstranterna ställde ju polisen mot väggen. Någonting måste de alltså göra åt saken, och om nu pepparsprej är det bästa kan jag inte ta ställning till. Någon form av kraftåtgärd blev ju dessvärre nödvändig.

    Polisens uppgift är att stävja kriminalitet och skydda medborgarna mot den. Demonstrationer av denna typ tar resurser från detta. Vid några tillfällen i Sveriges valrörelse så lät polisen bli att ingripa mot våldsyttringar Man ville säkert inte ta politisk ställning, och var förmodligen begripligt trött på att stämplas som fascister av extrema grupper. I anslutning till detta, så är det mycket olämpligt att skriva om polisstat, som artikeln gör.

    Så lite om själva demonstrationen. Man vinner ingenting för klimatet med att reta upp folk, i detta fall bilister. Demonstrationen var en skam för miljörörelsen, främst för dem som arbetar på ett sakligt och kunnigt sätt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *