Förflytta dig till innehållet

Viktigt med representation i välfärdsområdets fullmäktige!

Åbo Underrättelsers logo

Vården i Finland, i Egentliga Finland och på Kimitoön står inför den största förändring någonsin när välfärdsområdena tar över vården. Det finns många dimensioner att beakta när vi väljer vem som får vår röst!

• Vi behöver sakkunskap inom vård och omsorg och ekonomi för att det skall finnas en balans mellan förbättrad vård och effektiverad servicen. Vi behöver jobba för att det även i framtiden erbjuds service nära kommuninvånarna.

• Vi behöver lokalkännedom för att välfärdsområdets olika kommuners särdrag och särbehov skall kunna beaktas. Utan detta kommer servicen att centraliseras på några år till städerna. Primärvården behöver även i framtiden finnas nära kommuninvånarna. Allt får inte flyttas till städerna med ekonomiska argument.

• Vård på ditt modersmål. Det är viktigt att våra kommuninvånare kan lita på att de även i framtiden kan få vård på svenska på t.ex. Kimitoöns hälsocentralsjukhus.

• Vi behöver politiker som kan samarbete och som förstår vårdpersonalens behov.

Kommunerna och kommuninvånarna behöver goda kontakter till beslutsfattarna i välfärdsområdets fullmäktige för att nya samarbetsformer skall gå att skapa.

Det är viktigt för Kimitoöns kommuninvånare att vi kan få en sakkunnig, egen representant till välfärdsområdes fullmäktige, en person som bor på ön och som jobbar för Kimitoöbornas bästa. Kimitoöns tidigare vårdchef, sjukskötare Carita Backas fungerar som både omsorgsnämndens ordförande, kommunstyrelsemedlem och fullmäktige ledamot på Kimitoön idag.

Kimitoöns SFP kandidat Carita Backas får vårt stöd och är vårt val i välfärdsområdesvalet.

Använd er röst rätt!

Roger Hakalax
Kristian Simola
Jan Drugge
Johan Fredriksson
Tom Holmen

Fullmäktigeledamöter, Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter