Förflytta dig till innehållet

Viktigt att SFP är med i regeringen

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Förbundet för Svenska Seniorer i Finland ordnade en välbesökt träff på Furirbostället i Oravais måndagen den 7 augusti.

Dagen efter höll förbundet styrelsemöte och beslöt att uttala sitt stöd för partiordförande Anna-Maja Henriksson och hennes kolleger i regeringsarbetet.

Seniorerna anser att det är viktigt att SFP är med i regeringen, som har som målsättning att stabilisera statens ekonomi.

SFP deltar även aktivt i bekämpningen av den rasism som finns i vårt samhälle samt lyfter upp frågor i anslutning till de mänskliga rättigheterna.

För oss seniorer är möjligheterna till ett aktivt liv, god äldreomsorg samt möjlighet att fortsätta i arbetslivet för dem som så önskar angeläget.

Vi vill se en jämlik tillgång till vård inom alla välfärdsområden och vi betonar möjligheten till både skriftlig och muntlig information på båda språken jämsides med de digitala tjänsterna.

Svenska Seniorer i Finland rf

Kjell Wennström
ordförande

Gunilla Jusslin
viceordförande

Björn Fant
viceordförande

Dela artikeln

En kommentar: “Viktigt att SFP är med i regeringen

 1. Henrik Halonen skrev

  Håller helt med skribenterna. Nu bör SFP snabbt skärpa sig och ta vara på de fina möjligheter som Anna-Maja Henriksson tillsammans med partiets ledning och tre andra partier arbetade fram som regeringsprogram och avtalade om i våras. I regeringsprogrammet tar man itu med de flesta stora problem som vårt land står inför. För att nämna några exempel; sämre konkurrenskraft jämfört med alla viktiga referensländer, ständig skuldsättning, en skola som är på glid utför, ett Skärgårdshav som ännu är i väldigt miserabelt skick och ett mindre, men lokalt mycket besvärligt, problem nämligen den helt farsartade skarvsituationen. Regeringsprogrammet, det faktum att SFP är med i regeringen och att Anna-Maja fick undervisningsministerposten är nog en lottovinst för både svenskspråkiga finländare och för hela folket och landet och ger oss tro på framtiden. Så jättebra jobbat av Anna-Maja och SFP:s ledning!
  Men motståndare och bakåtsträvare ger sig inte utan gräver fram t.o.m. 15 år gamla uttalanden och har lyckats starta ett riktigt drev. Det värsta är nu att några, totalt oansvariga, SFP:are har gått med i detta drev och vill var med och stjälpa vår nya regering. Det torde ha varit helt bekant för alla, redan före överenskommelsen om regeringsprogrammet, vad Sannfinländarna står för så det finns ingen ursäkt att nu sätta käppar i hjulen och dra sig undan det som avtalats mellan regeringspartierna. Det som räknas är härifrån framåt och hur regeringen lyckas förverkliga sitt fina och livsviktiga program. Antirasism är förstås också synnerligen viktigt men det kan skötas parallellt med förverkligandet av regeringsprogrammet. Petteri Orpo har ju startat en arbetsgrupp och den är ett fint forum för antirasismarbetet. Regeringens motståndare borde beakta att ett land med dålig konkurrenskraft, en snart konkursfärdig offentlig sektor, en skola som blir allt sämre, etc., utgör en farlig grogrund för segregation och rasism. Så ett förverkligande av det aktuella regeringsprogrammet är redan i och för sig en handling som minskar risker med rasism och oroligheter.
  Så nu SFP, fumla inte bort de fina möjligheterna utan stöd Anna-Maja i hennes arbete som hon började så fint i våras!

  Henrik Halonen
  Åbo

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter