Förflytta dig till innehållet

Viktigt att rösta – och vem du ger din röst till!

Åbo Underrättelsers logo

Det är många som frågat varför man ska rösta i det kommande välfärdsvalet. Svaret är enkelt – för att de som blir invalda kommer att besluta om hur vården och räddningsväsendet ser ut i framtiden. Frågor som berör dig och mig – speciellt då vi är som mest utsatta. Dessutom kommer de att fatta beslut om var man får vård, så det här valet är viktigt och påverkar oss alla i allra högsta grad.

Det har dessutom sagts att det inte är så stor skillnad vilket parti man röstar på. Här är jag av en helt annan åsikt. Efter att ha jobbat med utformningen av vårdreformen vet jag att det finns stora skillnader mellan partierna i hur man ser på vården, hur viktigt språket är, hur vården ska ordnas och framför allt var vård ska ges.

Så min uppmaning är – gå och rösta. Det är nu som strukturerna för hela vården ritas upp och genom att rösta kan du påverka. Fundera på vilket parti som i ur och skur – också då det inte är val – jobbar för att just du ska ha det bra, att du ska få service nära dig och på ditt eget modersmål. Din röst är avgörande för var du kan få vård och hjälp i framtiden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter