Förflytta dig till innehållet

”Viktigt att Axxells skolbygge fyller skolans behov och krav”

debattvinjett nere till vänster, nybyggen i bakgrunden
Foto: Cornelius Colliander

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Pargas. Cornelius Colliander (ÅU 15.11) har helt rätt och har förstått poängen då han lyfter fram saker som parkeringsplatser och tillgänglighet, saker som tål funderas på och gör att byggnaderna blir funktionsdugliga, även då bygglovet beviljades för Axxells skolbygge.

Lika så finns det också en poäng med att byggnaden står innanför byggrutan.

Att han sen tycker att den är anskrämlig och ful, fel färg och allt annat tänkbart, eller att den inte heller passar in i omgivningen vägg i vägg med lärcentret Brava gör han också väldigt klart för alla läsare, och det är sen lite tråkigt och höra.

Men det är med all rätt hans syn på saken och efter hans smak och tycke, och smaken har vi alla lite olika, känt sedan länge.

Tycker att vi nu ska vänta tills det är färdigt, även uteområdena kring byggnaderna, och sen se på nytt på helheten.

Ifrågavarande område är avsett för undervisning och tillhörande fastigheter, jämför man den nu bortrivna Sarlinska skolan och gymnasiets byggnad som nu renoverats var byggkropparna då också ganska olika, och jag ser inget fel i att det är så nu också.

Inom synhåll finns redan ishallen, PIUG sedan länge, PIUG 2 som håller på och byggas, stora hallar i olika färger och modeller.

Att bygg- och miljönämnden inte orkar och inte diskuterade saken är väl kanske lite att ta i.

Vår ledande byggnadsinspektör höll nämnden uppdaterad med jämna mellanrum under hela processen från planering till beslut.

Även Kustregionens utbildningsfastigheters representant var på plats vid ett tillfälle och informerade om projektet.

Det här var ingenting som dök upp som från tomma intet i april 2022. Det hade nog diskuterats då lovet beviljades.

Som alltid är det klart att saker och ting kan se annorlunda ut.

Jag värderar i alla fall det högre att Axxell har en byggnad som fyller deras behov och krav, som de själva har planerat och som passar dem, än färgen och modellen, som i detta fall det inte är något fel på.

Och tydligen tänkte den övriga nämnden så också, förståndigt.

Bra att komma ihåg men ingen självklarhet: andra stadiets utbildning som Axxell erbjuder är väldigt viktig för Pargas och våra ungdomar och kompletterar hela verksamheten på området.

Kurt Ekström

Ordförande
Bygg- och miljönämnden

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter