Förflytta dig till innehållet

Viktbegränsningen på Rävsundsbron överskrids nästan dagligen – ”Dags att inse hur allvarligt det är”

Lucas Ekblad
Trafik som kör över en bro.
Den 15 juni ordnade Pargas stad, NTM-centralen och Trafikledsverket ett gemensamt infotillfälle riktat till transportföretagen om läget. Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.
Rävsundsbron i Pargas är i mycket dåligt skick och skadorna på bron blir snabbt värre. Med trafikbegränsningarna strävar man efter att trygga användningen av bron tills den nya bron blir…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Viktbegränsningen på Rävsundsbron överskrids nästan dagligen – ”Dags att inse hur allvarligt det är”

 1. ÅU skrev

  Hej! Tack för responsen. Meningen som gäller övervikten är nu korrigerad.

 2. John Lassus skrev

  Om nu mätningen av totalvikterna sker i realtid så kan man väl koppla en kamera att fotografera syndarna och skriva ut så häftiga böter att de inte gör det fler gånger. Kanske sätta trafikljus som slår om till rött och stoppar trafiken. Välj sen ut den som har övervikt och be dem vända om och böter för övervikten.
  Övervikten är väl för övrigt inte 100 ton utan det är totalvikten. Övervikten blir då 24 ton om tillåten totalvikt är 76 ton.

 3. Harald Bergholm skrev

  Kommer bron verkligen att hålla tills nya är färdig? Något säger mig att den inte kommer att göra det när man varnar om läget men inte säger det direkt och mera begränsningar är att vänta.

 4. Ted Bergman skrev

  Det är synd att alla lider av några fås överskridande av vikt. Det borde sättas in åtgärder som inte hämmar andra än de som bryter mot reglerna. Detta påfund med ex. 30km/h har inte hjälpt nåt egentligen då problemet är övervikt. Det måste in arrangemang som hindrar de med övervikt men låter andra köra mer normalt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter