Förflytta dig till innehållet

Viking Line om bemanningsstöd skärs ner: ”Inget annat alternativ än att flagga om”

Pressbild
En stor färja på havet.
Viking Line fick 22 229 106 euro i bemanningsstöd förra året. Det är det största företagsstödet i landet. "Det kallas stöd i Finland, men det är inte jämförbart med andra stöd", säger rederiets informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.
Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström tror att en stor anledning till debatten om bemanningsstödet handlar om att det bokförs annorlunda i övriga Europa. – Det är inte ett stöd. Man borde…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Viking Line om bemanningsstöd skärs ner: ”Inget annat alternativ än att flagga om”

 1. Peter Fredriksson skrev

  Finns tydligen ingen i regeringen som förstår sig på sjöfart (å inte på mycket annat heller)
  Denna regering hinner göra mycket skada för landet ännu. Man skäms att man röstade på ett parti som sitter i denhär regeringen.

 2. Bo Gyllenberg skrev

  Alldeles rätt Johanna. Detta ”stöd” är alls inget stöd utan en återbetalning av pengar som Viking Line betalar till staten. Om ”stödet” försvinner kommer det inte att inverka på statsbudgeten. Färjorna överförs tex till Sverige och staten mistar både samma inkomster och utgifter. Dessutom kommer det att uppstå massarbetslöshet i speciellt de svenska kusttrakterna, samt att färjorna går svenskflaggade förlorade för eventuella krissituationer. Nu is i hatten speciellt i Svenska Folkpartiet som är en del av vår nuvarande regering.

 3. Kari Niemi skrev

  Måst man ha resor för 24 € tex på Grace-kryssningar ?Va fan e de för pris ?Har man i åren fast 3 miljoner pax o alla sku betala en tia mera o bränsletillägge sätt på priset på riktigt riktigt o int annonsera att den(8€) ingår ?Då sku d bli fast m den tian 3 milj x 10€ = 30milj ????En hotellnatt kostar kanske 100-140 € på land o helt dygn på båten 24 €?Man kan ta emot ”stöd” också men försök nu själva o lite ?Skriver KN .

 4. Håkan Wickström skrev

  Bokföringsmetoden har ingen betydelse här, det är mängden pengar som ändå betalas ut. Att hämta fram frågan om avvikande bokföring strävar endast till att få befolkningens förståelse för saken. Det betalas också en hel del fartygsunderstöd till andra rederier, men inte ens ett krav eller en förutsättningen att få stöd utgår från att man använder 100% finländsk besättning är gällande. Personligen ser jag att dylika stöd som betalas med även mina pensionsskattepengar är ohållbart.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter