Förflytta dig till innehållet

Viking Grace försenad i dag  – fartyget måste gå via Långnäs istället för Mariehamn

Arkiv/J-O Edberg
passagerarfartyg i rödvita färger
Den som ska resa med Viking Grace i dag på onsdagen ska observera de ändringar i trafikupplägget som rederiet tvingats göra på grund av tekniska problem ombord.

Viking Lines passagerarfartyg Grace fick problem med luckan till kombidäcket ombord på fartyget i går på tisdagen i Åbo. Det här ledde till att fartyget kom i väg senare än beräknat och att bilar som fanns på det så kallade kombidäcket inte kunde lossas i Långnäs under natten mellan tisdagen och onsdagen.

Bilarna har nu fraktats till Stockholm och ska där flyttas till huvuddäck för att kunna köras av färjan i Långnäs i dag på eftermiddagen.

I dag (17.4) kommer Grace alltså att anlöpa Långnäs istället för Mariehamn. Hon väntas anlöpa Långnäs klockan 16. Ankomsten till Åbo i kväll beräknas till klockan 20.25.

Passagerare som bokat en picknick-kryssning med Glory från Åbo i dag och ska stiga på Grace i eftermiddag på Åland, informeras. Transporten till Långnäs från Mariehamn sker med buss utanför terminalen.

Dagskryssningen från Stockholm i dag avbokas. Kunder som bokat en dagskryssning informeras.

Ruttresenärerna från Stockholm till Mariehamn informeras om att Grace går till Långnäs i stället för Mariehamn och att hon väntas anlöpa Långnäs klockan 16.

Ruttresenärerna som är inbokade på Mariehamn-Åbo kontaktas och informeras om det ändrade trafikupplägget.

Incheckning är möjlig i Mariehamn och i Långnäs.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter