Förflytta dig till innehållet

Vi vill se Sandra Bergqvist fortsätta som viceordförande för svenska folkpartiet!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det är viktigt att det finns representation från Egentliga Finland i partiledningen.

Som riksdagsledamot har Sandra Bergqvist haft en aktiv roll då SFP har arbetat för våra språkliga rättigheter inom utbildning och vårdreformen. Tack vare idogt arbete har Åbo Akademi nu också rätt att utbilda jurister och provisorer.

Också som minister har Sandra Bergqvist en förståelse för både stad och landsbygd, för att inte tala om skärgården och dess särdrag. Det finns många orsaker att kalla henne för en sann brobyggare mellan såväl platser som människor. Allas vår idrotts- och ungdomsminister leder sina trupper framifrån och föregår själv med gott exempel beträffande motionsidrott. Nu, som minister, har vi sett Sandra Bergqvist lägga i ännu en ny växel. Hon deltar aktivt i arbetet för utbildning, forskning och utveckling, liksom för att förbättra kommunikationerna till och mellan våra regioner.

Vi är särskilt glada över att Sandra Bergqvist också som minister fortfarande intresserar sig för lokala frågor.

Sandra Bergqvist har ett brett stöd i Svenska folkpartiets lokalavdelningar och medlemsförbund. För en fortsatt positiv utveckling i hela Egentliga Finland ser vi det som synnerligen viktigt att stöda Sandra Bergqvist i återval till viceordförande för SFP!

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland,
Tomas Björkroth
Markus Blomquist
Roger Hakalax
Christer Hummelstedt
Mathias Mattson
Ann-Helen Saarinen
Mikael Aalto
Oscar Byman
Christer Friis
Cecilia Achrén
Henrik Solin
Camilla Sonntag-Wilenius
Ingrid Jansson
Kenneth Jönsson
Marlena Laurén
Robert Paul
Conny Granqvist
Gilla Granberg

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter