Förflytta dig till innehållet

Vi står inför ett vägval

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Förhandsröstningen har börjat, valdagen 14.4.2019 närmar sig med stormsteg och i skrivande stund är det många som fortfarande funderar på en lämplig riksdagskandidat.
För att hjälpa er som inte bestämt er ännu vill jag fästa er uppmärksamhet på några frågor som är värda att tänka på när ni gör ert val.
Först vill jag fråga att har ni varit nöjda med den politik som Sipiläs regering drivit under den gångna regeringsperioden?
Om svaret är nej så rekommenderar jag att ni inte sätter er röst på ett parti som haft regeringsansvar under den gångna perioden, alltså Centern, Samlingspartiet, Sannfinländarna eller Blå framtid.
En annan sak som det lönar sig att fundera över innan man lägger sin röst är synen på hur de offentliga tjänsterna ska produceras i framtiden, det vill säga föredrar man offentlig service producerad i egen regi eller vill man att staten och kommunerna ska öka på andelen köptjänster?
För att göra saken konkret för våra väljare så kan vi ta några exempel. Vi minns förhoppningsvis alla hur Samlingspartiet i regeringsförhandlingarna lyckades driva igenom kravet om valfrihet inom social- och hälsovården, hur trafik- och kommunikationsministern Anne Berner avreglerade taxiverksamheten med taxireformen, bolagiserade statens järnvägar och försökte även bolagisera vårt vägnät.
Risken med att bolagisera offentlig verksamhet är att beslutsfattarna, det vill säga representanterna som är demokratiskt invalda av folket, förlorar sin insyn i den verksamheten som har bolagiserats, samt att möjligheten att påverka verksamheten och servicen försämras.
I min kommun Pargas stad är det främst med SFP:s och Samlingspartiets stöd som man utlokaliserat verksamhet som till exempel kosthållet och städningen.
Vi står inför ett vägval och det är ni som väljer vägen!
Kyösti Kurvinen
Riksdagskandidat SDP
Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter