Förflytta dig till innehållet

Vi ska se oss i spegeln!

Vid det här laget borde inte någon ha undgått att barnskyddet i Pargas befinner sig i en kris och att det finns dom som påstår att detta endast är toppen på isberget.
Den rätt allmänt rådande uppfattningen om dåligt ledarskap och tysthetens kultur inom beslutsfattandet i Pargas, borde inte ha undgått någon i Svenskfinland efter OBS debatts sändning 12.4.2018, som möjliga orsaker till krisen inom barnskyddet i Pargas.
Om det skulle råka sig så illa att krisen inte enbart gäller barnskyddet och att det dåliga ledarskapet skulle sträcka sig även till andra avdelningar inom social- och hälsovården, så räcker det inte mera med att vi har anställt en ny ledare för barnskyddet och gör en utredning som hamnar i skrivbordslådan!
Nu ställer jag en öppen fråga till alla anställda inom social- och hälsovården och även andra sektorer: Har ni det bra och får ni det stöd ni behöver för att kunna göra ett bra arbete?
I Pargas strategi står det att ”personalen är stadens viktigaste resurs” och därför är min fråga viktig!
Man brukar säga om livet att ”det går upp och det går ner”. Nu får vi hoppas att det går upp för barnskyddet i Pargas och att tysthetens kultur för evigt är över!
Kyösti Kurvinen
SDP
Medlem i social- och hälsovårdsnämnden, Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter